Goede doelen

We hebben beslist om sinds begin mei 15% van onze omzet te schenken aan verschillende goede doelen, dit telkens in schijven van 1.000€.

De 2 eerste schenkingen zijn ondertussen gebeurd ;-)

Hieronder een lijst van de projecten die we graag een hart onder de riem steken.

Special Olympics Belgium (donatie 19/5)

Ik wil graag even toelichten waarom ik het belangrijk vond om mijn eerste donatie aan hen te schenken.

1: het ontstaan van de productie van mijn mondmaskers is er gekomen door Isabelle van Move to Cure. Na 3 weken uitsluitend mondmaskers te maken als vrijwilligster voor de zorgsector zijn zij gekomen met de vraag om voor hen mondmaskers te maken met logo. Ik heb dan geïnvesteerd in een transferpers om aan hun wensen te voldoen en voor de vele anderen die daarna volgden.

2: Isabelle heeft als eerste gereageerd na een oproep die ik deed via sociale media en Special Olympics Belgium als tip gegeven.

3: het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik zelf halverwege mijn zwangerschap mijn babietje verloor waarbij downsyndroom werd vastgesteld. Zij had nu één van deze kindjes kunnen zijn die zou deelnemen aan de Virtuele Spelen.

Genoeg doorslaggevende redenen om met volle overtuiging voor Special Olympics Belgium te kiezen. Blij dat ik dit kan doen en het geeft mij een enorme boost en energie om nog veel mondmaskers te maken om zo de bevolking te beschermen en nog vele goede doelen die mij na aan het hart liggen te kunnen steunen.

Special Olympics Belgium

Urja-Energy (donatie 1/6)

Ik heb Raka Sing leren kennen tijdens een van mijn vele trips naar India voor mijn samenwerking met fashion designer Manish Arora. Delhi is een beetje mijn 2de thuis geworden vandaar ook mijn emotionele betrokkenheid bij dit goede doel.

Urja in Sanskrit/Hindi betekent energie. Niet enkel zonne-energie, maar ook energie in de natuur en het leven. Urja-Energy zoekt naar oplossingen in zonne-energie, vrouwenemancipatie, toegang tot onderricht voor meisjes en de algemene verbetering van leefomstandigheden in Uttar Pradesh.

Urja-Energy gelooft dat de beste manier om mensen te helpen eruit bestaat hen de middelen te geven om zichzelf te helpen.

Urja-Energy

Annick for Kenya

Op mijn reis naar Kenia ontmoette ik Naisula. Ik heb me voor haar borg gesteld zodat ze in België haar Master Governance and Development kon doen. Tijdens haar studie verbleef ze bij ons thuis. Ondertussen is Naisula terug in Kenia, net mama geworden en runt ze haar eigen bedrijfje. Redenen genoeg om me in te zetten voor dit goede doel.

Annick for Kenya tracht het leven van kinderen in Kwale County in Kenia wat draaglijker te maken door hen te voorzien van vers water. Er is ondertussen in Ganja La Simba ook al een naaischool, een polikliniek en 2 materniteiten opgestart.

Annick for Kenya